Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen (2022)? (2022)

Belastingen vormen een belangrijk onderdeel van de Nederlandse maatschappij. Hier worden een hoop dingen van betaald, zoals de aanleg van nieuwe wegen en subsidies voor mensen die het wat minder getroffen hebben. Toch is ‘belasting’ een woord waar de gemiddelde Nederlander de kriebels van krijgt. Niemand staat juichend bij z’n brievenbus bij het zien van de ‘gevreesde, blauwe envelop’. Gelukkig is het ook mogelijk om belastingvrij bij te verdienen! In dit artikel lees je wat dat inhoudt en hoeveel je precies mag bijverdienen.

In 2022 mag je €8450,- belastingvrij bijverdienen.

Wat kun je lezen in dit artikel?

 • Definitie van belastingvrije bijverdiensten
 • Geld bijverdienen vanuit huis via ThuisVerdiener.nl
 • Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen?
 • Hoe werkt een belastingvrij inkomen voor studenten?
 • Hoe werkt een belastingvrij inkomen voor vrijwilligers?
 • Kunnen ondernemers ook belastingvrij verdienen?
 • Hoe is het mogelijk dat ik belastingvrij kan bijverdienen?
 • Moet je extra verdiensten opgeven bij de Belastingdienst?
 • Hoe controleert de belastingdienst jouw bijverdiensten?
 • Conclusie: Win zoveel mogelijk informatie in

Definitie van belastingvrije bijverdiensten

Iedereen heeft weleens bijverdiensten. Even klussen bij de buren, een betaald advies voor een goede kennis of extra inkomsten uit een lezing die je geeft. Kortom, een extra zakcentje. Dit is echter niet de definitie die de Belastingdienst geeft aan ‘belastingvrij bijverdienen’.

Bovenstaande inkomsten zijn voor jou waarschijnlijk extra, maar de belastingdienst spreekt pas van een belastingvrije bijverdienste als een inkomen zodanig klein is dat hier geen belasting over hoeft te worden betaald.

De term “Bijverdienste”

Als je een laag inkomen hebt, dan hoef je geen inkomstenbelasting en loonbelasting te betalen. Omdat dit een redelijk laag bedrag is, wordt dit ‘bijverdienste’ genoemd. Een verwarrende term, want je mag hiernaast niet werken. Zodra je namelijk meer inkomsten genereert dan de magische, belastingvrije grens, vervallen je belastingvoordelen en zul je alsnog inkomsten en loonbelasting moeten betalen.

(Video) 4 MANIEREN OM ONLINE GELD TE VERDIENEN! (NIEUWE METHODES)

Een ander voordeel van een belastingvrij inkomen, is dat het geen belemmering vormt voor jouw recht op huurtoeslag, zorgtoeslag of een eventueel fiscale toeslag. Je kunt dit dus gewoon blijven ontvangen, ook als je door je lage inkomen (belastingvrije bijverdienste) geen belasting betaalt.

Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen (2022)? (1)

Geld bijverdienen vanuit huis via ThuisVerdiener.nl

Zou je graag wat willen bijverdienen vanuit huis dan is dit mogelijk via het platform Thuisverdiener.nl. Via deze website kun je op diverse manieren tot wel €1900,- per maand verdienen.

Voorbeelden van het thuiswerk zijn bloggen, vragenlijsten invullen, producten testen, vertaalwerk of inpakwerk. Het is ook mogelijk om uitbetaald te krijgen in cadeaubonnen, ideaal als je geen belasting wilt betalen over deze werkzaamheden.

Schrijf je gratis in op Thuisverdiener.nl

Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen?

In 2022 is de grens voor belastingvrij bijverdienen vastgesteld op ongeveer €8450 per jaar. Het maakt daarbij niet uit of je de volledige €8450 in één maand verdient, of verdeeld over het volledige jaar.

Het is niet zo dat je onder dit bedrag géén belasting afdraagt, wel is het zo dat je door heffingskorting en arbeidskorting een bedrag terugkrijgt. Uiteindelijk komt het er met een loon van om en nabij de €8450 op neer dat je helemaal geen belasting betaalt.

(Video) VERMOGENSBELASTING 2022: IN NEDERLAND MOGEN WIJ NIET KLAGEN (UITLEG)

Als de loonheffingskorting al wordt doorberekend in je loon, dan betaal je de belasting nooit. Als de loonheffingskorting pas achteraf wordt berekend, krijg je de teveel betaalde belasting aan het einde van je inkomstenbelasting terug.

Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen (2022)? (2)

Hoe werkt een belastingvrij inkomen voor studenten?

Studenten en scholieren hebben vaak automatisch een belastingvrij inkomen, omdat zij zelden meer verdienen dan €8450 per jaar. Ze moeten immers tijd vrij maken om hun examens en tentamens te halen. Aan het einde van de studie kan het echter zo zijn dat je steeds meer gaat werken, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Sommige studenten zijn daardoor bang dat ze studiefinanciering mislopen. Gelukkig gaan de belastingvrije verdiensten niet ten koste van je studiefinanciering!

Pas als je meer verdiend dan de limiet, vervalt mogelijk je recht op studiefinanciering, of moet je terugbetalen. Zoek dit dus eerst goed uit.

Bekijk ook onze tips over bijverdienen als student »

Hoe werkt een belastingvrij inkomen voor vrijwilligers?

De overheid wil vrijwilligerswerk graag stimuleren. Daarom is een vrijwilligerstoeslag vrijgesteld van belasting. Met bepaalde voorwaarden. Vrijwilligerswerk is namelijk belastingvrij tot €5,00 per uur (of als je jonger bent dan 23 jaar, €2.50 per uur). Per maand kun je per maand maximaal €180 belastingvrij bijverdienen als vrijwilliger, of €1800 per jaar.

Bekijk ook onze tips over het vinden van vrijwilligers werk in het buitenland »

(Video) Wat gebeurt er met de goudprijs? & Mooie betaalbare gouden munten!

Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen (2022)? (3)

Kunnen ondernemers ook belastingvrij verdienen?

Het belastingstelsel voor ondernemers werkt heel anders dan voor mensen die in loondienst zijn. Dat komt omdat ondernemers niet zo’n groot sociaal vangnet hebben. Kleine ondernemers, met een inkomen onder een bepaalde grens, hoeven dan ook geen belasting te betalen.

Als startende ondernemer heb je recht op een ‘startersaftrek’, en als kleine- of MKB-ondernemer heb je recht op een MKB-aftrek. Dat is vergelijkbaar met de arbeidskorting en heffingskorting die mensen in loondienst ontvangen. Zo kan het dus voorkomen dat je als ondernemer geen inkomstenbelasting hoeft te betalen. Met deze tool bereken je eenvoudig hoeveel belasting jij moet betalen. Door het bedrag een paar keer aan te passen kom je erachter wat de grens is om belastingvrij bij te verdienen!

Hoe is het mogelijk dat ik belastingvrij kan bijverdienen?

Het belastingstelsel is zo ingericht dat mensen die iets minder verdienen, of die zich inzetten voor de maatschappij, niet te hard worden getroffen door de belastingtarieven. Hoe zit dat precies? Jouw belasting betaalt uit de volgende componenten: tarieven, belastingschijven, heffingskortingen en aftrekposten. Doordat je bij een laag inkomen recht hebt op heffingskorting, kan de belasting vervallen. Zodra de te betalen belasting even hoog of lager is dan de heffingskorting die je ontvangt!

Moet je extra verdiensten opgeven bij de Belastingdienst?

Al het geld wat je overhoudt aan jouw bijverdiensten, dus het positieve bedrag ‘onder de streep’, moet je aangeven bij de Belastingdienst. Tijdens je inkomstenbelasting vul je het volledige bedrag in onder ‘extra inkomsten’, oftewel ‘inkomsten uit nevenactiviteiten’.

Aftrekposten voor jouw inkomsten

Bovengenoemde bedrag kun je beschouwen als ‘winst’. Oftewel, alle aftrekposten zijn hier al vanaf getrokken. Wat zijn aftrekposten precies? Voornamelijk de kosten die je maakt om tot de extra inkomsten te komen. Stel je voor dat je een eigen webshop hebt waarop jij af en toe een zelfgemaakt schilderij verkoopt, dan kun je de kosten voor het maken van de website aftrekken van de inkomsten die jij haalt uit de verkoop van de schilderijen. Een ander voorbeeld: je koopt een grote hoeveelheid bureaustoelen in om deze vervolgens duurder door te verkopen. Je mag de aanschafkosten dan aftrekken van de verkoopprijs, en geeft de marge die je overhoudt op bij de Belastingdienst.

Zwart werken als bijverdienste

Veel mensen denken dat zwart werken gelijk staat aan ‘belastingvrij bijverdienen’. Het is inderdaad zo dat je met zwart werken geen belasting betaalt. Dat is echter niet omdat het niet hoeft, maar omdat je met deze arbeidsrelatie als het ware de belastingontduikt.De Belastingdienst staat dit soort werk niet toe, maar omdat het zo moeilijk is om te controleren gebeurt het in de praktijk heel vaak dat mensen ‘handje contantje’ bijklessen. Wat dat betreft is zwartwerken echt een grijs gebied in de Nederlandse wetgeving.

(Video) Hoeveel geld heb je nodig om rustig te kunnen leven? • Z zoekt uit

Hoe controleert de belastingdienst jouw bijverdiensten?

Het is heel verleidelijk om extra inkomsten in je zak te steken. En eerlijk is eerlijk: dit is voor de belastingdienst lastig om te controleren. De Belastingdienst gaat er dan ook vanuit dat jij redelijkerwijs hoort te weten welke inkomsten jij hebt, en dat je deze zelf opgeeft bij de belastingdienst. Als ze erachter komen dat jij dingen achterhoudt dan riskeer je grote boetes. Tegelijkertijd is de Belastingdienst zich steeds verder aan het moderniseren. Er worden nieuwe manieren gezocht om jouw extra inkomsten te achterhalen. Zo wordt er hard gewerkt aan integraties met AirBnB en Marktplaats, plaatsen waar veel mensen hun extra inkomsten vandaan halen.

Conclusie: Win zoveel mogelijk informatie in

Dit artikel is best wel generiek. Iedereen heeft weer een andere financiële situatie, dus wij kunnen helaas niet diep in de details treden. Ook kan het zo zijn dat de informatie in dit artikel voor jouw situatie nét anders geldt. Wij gaan hier namelijk uit van algemene informatie die op de gemiddelde bijverdienste van toepassing is.

Heb jij regelmatig extra inkomsten en weet je niet goed wat je hiermee aan moet? Dan doe je er verstandig aan om advies te vragen aan een belastingadviseur of aan een goede kennis die verstand van fiscale zaken heeft.

Bekijk ook deze gerelateerde artikelen

 • Hoe kun je extra geld verdienen naast een fulltime baan?
 • Hoe kun je geld verdienen met enquetes?
 • 10 Tips als je snel geld nodig hebt
 • Hoe kom ik aan geld? 11 tips om aan geld te komen
 • Hoe kun je geld verdienen met aandelen?
 • Hoe kun je snel geld verdienen als student?
 • Hoe kun je geld verdienen met je hobby?
 • Hoe kun je geld verdienen zonder diploma?
 • Moet je belasting betalen over je overuren?
 • Wat moet je weten als je je vakantie uren wilt uitbetalen?

Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen (2022)? (4)

Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is freelance tekstschrijver en content marketeer bij Sans Plus. Met oog voor detail en hart voor de doelgroep brengt ze elk verhaal tot leven.

(Video) Affiliate marketing en de belastingdienst (2022)

Website LinkedIn

Dit artikel is geplaatst in de volgende categorie(ën): Financieel Werk

FAQs

Hoeveel geld mag je bijverdienen 2022? ›

Bijverdiengrens. De bijverdiengrens voor 2022 is € 15.828,77 en voor 2023 € 16.121,60. In 2020 en 2021 was er geen grens voor bijverdienen.

Hoeveel mag ik bijverdienen zonder op te geven aan de belasting? ›

Mogelijkheden om bij te verdienen tegen een gunstig fiscaal en sociaal tarief. Tot 31 december 2020 kon je onder bepaalde voorwaarden tot € 6.340 per jaar bijverdienen zonder dat je daarop belastingen of sociale bijdragen hoefde te betalen. Deze wetgeving is echter niet meer van toepassing sinds 1 januari 2021.

Hoeveel mag je per maand bijverdienen? ›

Hoeveel mag je belastingvrij bijverdienen? In 2020 is de grens voor belastingvrij bijverdienen vastgesteld op ongeveer €6500 per jaar. Het maakt daarbij niet uit of je de volledige €6500 in één maand verdient, of verdeeld over het volledige jaar. Het is niet zo dat je onder dit bedrag géén belasting afdraagt.

Hoeveel mag ik zwart bijverdienen zonder belasting te betalen? ›

In het algemeen is er een regel dat je per jaar ongeveer 8000 euro heffingsvrij, oftewel zwart dus, van de belastingdienst mag verdienen.

Hoeveel mag je zwart bijverdienen per maand? ›

Je mag tot €8.000, – per jaar belastingvrij bijverdienen. Dat is ongeveer 650 euro per maand zonder dat dit belast wordt.

Kan je nog onbelast bijverdienen? ›

Het verbod op onbelast bijverdienen is ingegaan op 1 januari 2021. Het gevolg is dat u op alle inkomsten uit (sport)verenigingswerk of de deeleconomie van vorig jaar belastingen moet betalen. Niet tegen de gebruikelijke belastingtarieven, zoals op een beroepsinkomen, maar tegen een gunstregime.

Hoeveel geld mag je verdienen met je hobby? ›

Dat is namelijk belastingvrij tot maximaal 4,50 euro per uur (of als je jonger bent dan 23: maximaal 2,50 per uur), maximaal 150 euro per maand of maximaal 1.500 euro per jaar.

Hoeveel mag een gepensioneerde bijverdienen zonder belasting te betalen? ›

Gepensioneerden mogen onbeperkt bijverdienen vanaf het jaar waarin zij de leeftijd van 65 jaar bereiken of als zij bij de ingang van hun rustpensioen een loopbaan van 45 jaar kunnen bewijzen.

Wat zijn Occasionele inkomsten? ›

Als je een zelfstandige activiteit verricht die geen beroepsactiviteit is, kun je daarvoor occasionele inkomsten krijgen. Het kan bijvoorbeeld gaan over een ambtenaar die in zijn vrije tijd schildert en uitzonderlijk een werk verkoopt.

Wat kun je het beste doen met zwart geld? ›

Om zwart geld openlijk te kunnen gebruiken, wordt het eerst witgewassen. Een methode die gebruikt wordt om zwart geld wit te wassen, is te gaan gokken. Met het zwarte geld wordt bijvoorbeeld voor 50.000 euro aan fiches gekocht. Aan het eind van de avond wordt er weer voor 49.000 euro aan fiches ingewisseld.

Is het verstandig om 2 banen te hebben? ›

Twee banen betekent in de meeste gevallen meer inkomen, u verdient immers meer geld. Maar als het zo is dat u ook veel meer belasting gaat betalen en netto nauwelijks wat overhoudt, dan is een tweede baan erg onaantrekkelijk.

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn AOW en pensioen 2022? ›

U mag bijverdienen zoveel u wilt, uw basis AOW-pensioen blijft hetzelfde. Het is zelfs aantrekkelijk om na uw AOW-leeftijd te werken, omdat er minder premies en belasting worden ingehouden.

Is het strafbaar om zwart te werken? ›

Het is verboden om iemand te laten werken zonder dat voor deze werknemer belasting en premies worden betaald. Als zwartwerk wordt ontdekt, is de werkgever strafbaar. Niet alleen de direkte werkgever is strafbaar, maar als er sprake is van onderaanneming is ook de hoofdwerkgever strafbaar.

Wat kan ik doen als bijverdienste? ›

56 manieren om eenvoudig extra geld te verdienen
 1. Online vragenlijsten. Veel bedrijven willen maar al te graag weten wat er speelt in de hoofden van hun klanten. ...
 2. Bijverdienen als Thuisverdiener. ...
 3. Producten testen. ...
 4. Koop en herverkoop spullen op marktplaats.
 5. Geneesmiddelenonderzoek. ...
 6. Pinsparen. ...
 7. Cashback acties. ...
 8. Word Uber chauffeur.

Hoe hoef je geen belasting te betalen? ›

Als u tot 30.846 euro aan spaargeld hebt in 2020 of 50.000 euro in 2021, valt u hiermee beneden de vrijstelling voor belastingheffing. Dat betekent ook dat u geen vermogensrendementsheffing hoeft te betalen en dat u geen belasting hoef te betalen.

Hoe groot is de kans dat de Belastingdienst controleert? ›

Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat kleine ondernemingen een kans van 0,4% hebben om bezocht te worden door de fiscus voor een boekenonderzoek. Een middelgrote onderneming heeft een iets grotere kans. Hiervoor geldt een bezoekpercentage van 2,5.

Wat is onbeperkt bijverdienen? ›

Onbeperkt bijverdienen

Je mag werken zonder je activiteit te beperken in de volgende situaties: Je bent 65 en krijgt ofwel een rustpensioen, ofwel een rust- en overlevingspensioen; Je bent jonger dan 65 en kan aantonen dat je minstens 45 jaar hebt gewerkt op de ingangsdatum van je eerste rustpensioen.

Hoe kan je als gepensioneerde onbelast bijverdienen? ›

Sinds 2015 kunnen gepensioneerden onbeperkt bijverdienen na de leeftijd van 65 jaar. Ook als u jonger bent dan 65 jaar maar wel een loopbaan heeft van 45 jaar of een overgangsuitkering ontvangt, kunt u onbeperkt bijverdienen. Het gaat hier over activiteiten onder het statuut van werknemer of zelfstandige.

Is het voordelig om na je pensioen te blijven werken? ›

Door langer te blijven werken, kan men het pensioen later laten ingaan, waardoor de pensioenuitkering per jaar toeneemt. Vooral voor mensen met een pensioengat kan dit een oplossing bieden. Een ander voordeel: na het bereiken van de AOW-leeftijd betaalt u minder belasting, waardoor u netto meer overhoudt.

Hoeveel mag je onbelast bijverdienen in bijberoep? ›

Zelfstandigen in bijberoep die onderworpen zijn aan de btw-reglementering, moeten ook een btw-aangifte doen en btw-bijdragen betalen. Maar als uw inkomsten onder 25.000 euro blijven, dan kunt u een vrijstelling van btw-verplichtingen vragen.

Wat is een divers inkomen? ›

Diverse inkomsten zijn inkomsten die u verkrijgt zonder dat u daarvoor een beroep moet uitoefenen. Voorbeelden zijn onderhoudsuitkeringen, toevallige winsten of baten, prijzen of subsidies en onder bepaalde voorwaarden meerwaarden op gronden of gebouwen. In de meeste gevallen worden deze inkomsten afzonderlijk belast.

Wat zijn de belastingschijven 2022? ›

Tarieven belastingschijven
2022Belastbaar inkomenTarief
Schijf 1< € 36.41019,17%
Schijf 2€ 36.410 tot € 69.39937,07%
Schijf 3> € 69.39949,50%
12 Jul 2022

Hoeveel contant geld mag je in huis hebben? ›

In Nederland geldt er geen limiet voor de hoeveelheid geld die u in huis mag hebben. Contante bedragen boven de €560 euro moet u wel opgeven bij uw belastingaangifte. Dit is €1120 als u een fiscale partner heeft. Ook de waarde van cadeaubonnen die u in huis heeft telt mee.

Kan je zwart geld op de bank zetten? ›

Je mag €10.000 contant storten zonder dat je bank hier melding van maakt. Contant betalen in een winkel is verboden vanaf een bedrag van €3.000. Als je meer dan dit bedrag stort dan is je bank of de winkelier verplicht dit te melden bij het Meldpunt Ongebruikelijke Transacties.

Kun je een huis kopen met contant geld? ›

Een huis cash kopen is verleden tijd

Sinds 1 januari 2014 is een huis kopen met contant geld niet meer toegestaan. Ook een deel van de woning financieren of een voorschot betalen met contant geld mag niet meer. De volledige betaling moet altijd via een overschrijving of een cheque gebeuren.

Wat gebeurt er als je te veel werkt? ›

Gevolgen van te veel werken

En deze stress brengt weer andere problemen met zich mee, zoals vermoeidheid, hoofdpijn, gastritis, concentratieproblemen, prikkelbaarheid en gespannenheid. Daarnaast hebben personen die zoveel uren op hun werk doorbrengen, vaak de neiging minder gezond te leven.

Wat is het nadeel van loonheffingskorting? ›

Als je bij iedere werkgever loonheffingskorting aanvraagt, krijg je namelijk te veel korting op je belasting. Je moet dan waarschijnlijk achteraf belasting aan ons betalen.

Wat is gunstiger loonheffingskorting op AOW of pensioen? ›

Tip: pas de korting toe op de hoogste uitkering (of inkomen)

Als u AOW ontvangt, houdt de Sociale Verzekeringsbank (SVB) bij het uitbetalen van de AOW al rekening met de loonheffingskorting. Is het pensioen hoger dan de AOW? Dan is het raadzaam dat u de korting laat toepassen op uw pensioen in plaats van op de AOW.

Hoeveel geld mag je hebben als je AOW hebt? ›

Vermogen is bijvoorbeeld spaargeld, dure sieraden of een auto. Als u alleen woont geldt een maximumbedrag van € 6.505, en als u met uw partner of met een kind (jonger dan 18 jaar) woont € 13.010 (bedragen voor 2022). Heeft u meer vermogen? Dan kunt u geen AIO-aanvulling krijgen.

Hoeveel belasting betalen 65 plussers? ›

Tarief box 1 (werk en woning)

In 2021 is dat tot € 35.130 en in 2020 tot € 34.713. In het jaar dat u de AOW-leeftijd bereikt, betaalt u volgens een aangepast tarief. U bereikt in september de AOW-leeftijd. Dat betekent dat u over 2022 31,10% belasting betaalt over een inkomen tot € 35.472.

Kan ik gekort worden op mijn AOW? ›

U bouwt een volledige AOW-uitkering op als u in de 50 jaar voordat uw AOW-uitkering ingaat, in Nederland heeft gewoond. Voor ieder jaar dat u mist, wordt de AOW met 2% gekort. Als uw AOW-leeftijd bijvoorbeeld 66 jaar is, dan start de opbouw van uw AOW bij 16 jaar.

Hoeveel geld mag je verdienen met je hobby? ›

Dat is namelijk belastingvrij tot maximaal 4,50 euro per uur (of als je jonger bent dan 23: maximaal 2,50 per uur), maximaal 150 euro per maand of maximaal 1.500 euro per jaar.

Hoeveel mag ik bijverdienen naast mijn AOW en pensioen 2022? ›

Hoeveel mag je bijverdienen als gepensioneerde? Je wordt dus niet gekort op je AOW of pensioen. Je mag onbeperkt bijverdienen.

Hoeveel mag je bijverdienen met schoonmaken? ›

Volgens de Belastingdienst dient iedereen met inkomsten daar ook belasting over te betalen. Maar dankzij de regeling dienstverlening aan huis hebben schoonmakers die minder dan € 500 per maand verdienen hier geen nadelige financiële gevolgen van.

Hoeveel moet je verdienen om belasting te betalen? ›

Belastingtarieven voor uw inkomen uit werk en woning
BelastingschijfBelastbaar inkomen uit werk en woningTarief
1tot € 69.39937,07%
2vanaf € 69.39949,50%

Hoe groot is de kans dat de Belastingdienst controleert? ›

Uit cijfers van de Belastingdienst blijkt dat kleine ondernemingen een kans van 0,4% hebben om bezocht te worden door de fiscus voor een boekenonderzoek. Een middelgrote onderneming heeft een iets grotere kans. Hiervoor geldt een bezoekpercentage van 2,5.

Wat zijn Occasionele inkomsten? ›

Als je een zelfstandige activiteit verricht die geen beroepsactiviteit is, kun je daarvoor occasionele inkomsten krijgen. Het kan bijvoorbeeld gaan over een ambtenaar die in zijn vrije tijd schildert en uitzonderlijk een werk verkoopt.

Wat kan ik doen als bijverdienste? ›

56 manieren om eenvoudig extra geld te verdienen
 1. Online vragenlijsten. Veel bedrijven willen maar al te graag weten wat er speelt in de hoofden van hun klanten. ...
 2. Bijverdienen als Thuisverdiener. ...
 3. Producten testen. ...
 4. Koop en herverkoop spullen op marktplaats.
 5. Geneesmiddelenonderzoek. ...
 6. Pinsparen. ...
 7. Cashback acties. ...
 8. Word Uber chauffeur.

Hoeveel mag je als gepensioneerde onbelast bijverdienen? ›

Onbeperkt bijverdienen

Je mag werken zonder je activiteit te beperken in de volgende situaties: Je bent 65 en krijgt ofwel een rustpensioen, ofwel een rust- en overlevingspensioen; Je bent jonger dan 65 en kan aantonen dat je minstens 45 jaar hebt gewerkt op de ingangsdatum van je eerste rustpensioen.

Hoeveel belasting op bijverdienste als gepensioneerde? ›

Voor gepensioneerden met een laag pensioen heeft het bijverdienen een fiscaal nadeel. Belastingplichtigen met een laag pensioen hebben namelijk recht op een bijkomende belastingvermindering van maximum 2.024,12 EUR, als hun pensioen niet meer bedraagt dan 22.430,00 EUR.

Hoeveel uur mag je werken als je met pensioen bent? ›

Wanneer u wilt doorwerken na uw AOW, kunt u net zoveel werken als u zelf wilt. Uw bruto AOW uitkering verandert hierdoor niet. Wel kan het zijn dat u meer belasting moet afdragen over uw totale inkomen. Hoeveel u moet afdragen is afhankelijk van uw totale inkomen.

Wat kost een schoonmaakster per uur 2022? ›

Een schoonmaakster voor een bedrijf kost tussen de €10,00 en de €30,00 per uur.

Is schoonmaken zwart werken? ›

Schoonmaakbranche voert ranglijst van zwartwerkers aan. Volgens het CBS voert de schoonmaakbranche de ranglijst aan van branches waar het meest wordt zwartgewerkt. In de bouw, inclusief schilders of stukadoors, gaat het om zo'n 800 miljoen euro per jaar. En kappers knippen voor zo'n 441 miljoen euro zwart.

Hoeveel mag je als huisvrouw bijverdienen? ›

Hoeveel mag je bijverdienen zonder belasting te betalen in 2021. In 2021 is het belastingvrije inkomen vastgesteld op €8.750,- per jaar. Op het moment dat je niet meer dan dat bedrag per jaar verdient, hoef je daar geen loon- en inkomstenbelasting over te betalen.

Hoeveel geld mag je op de spaarrekening hebben? ›

Hoeveel spaargeld mag je hebben 2021? In het jaar 2021 mag je een heffingsvrij vermogen hebben van € 50.000. Met een partner is het heffingsvrij vermogen vastgesteld op € 100.000.

Hoe hoef je geen belasting te betalen? ›

Als u tot 30.846 euro aan spaargeld hebt in 2020 of 50.000 euro in 2021, valt u hiermee beneden de vrijstelling voor belastingheffing. Dat betekent ook dat u geen vermogensrendementsheffing hoeft te betalen en dat u geen belasting hoef te betalen.

Waar hoef je geen belasting te betalen? ›

Voorbeelden van landen die geen inkomstenbelasting heffen zijn onder meer de Bahamas, de Kaaimaneilanden, Monaco, de Verenigde Arabische Emiraten en Vanuatu. Om in één van deze landen een verblijfsvergunning te krijgen is meestal een investering vereist die kan oplopen van honderdduizenden tot enkele miljoenen euro's.

Videos

1. HOE KAN JE BELASTINGVRIJ EXTRA GELD VERDIENEN?
(Hoe investeren in vastgoed)
2. Alles wat JIJ moet weten over de TROONREDE - Prinsjesdag 2022
(Yorijk)
3. 18 jaar en €42.000 op zak - hoe is dit mogelijk?
(Vastgoedmentor)
4. QATAR 2022: een Arabische avond in Souq Waqif (Ep 2)
(Renata Pereira)
5. 2022 in aantocht! Hoe zat het ook alweer met Belastingen?
(LangzaamRijker)
6. Veel geld verdienen als student? 🤑Werken via Temper - ItsJayKarim
(Jay Karim)

Top Articles

Latest Posts

Article information

Author: Duane Harber

Last Updated: 01/13/2023

Views: 5760

Rating: 4 / 5 (51 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duane Harber

Birthday: 1999-10-17

Address: Apt. 404 9899 Magnolia Roads, Port Royceville, ID 78186

Phone: +186911129794335

Job: Human Hospitality Planner

Hobby: Listening to music, Orienteering, Knapping, Dance, Mountain biking, Fishing, Pottery

Introduction: My name is Duane Harber, I am a modern, clever, handsome, fair, agreeable, inexpensive, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.